Over Ons

Wij zijn een klein team met aan het roer eigenaar Dirk de Ridder

De Fietsengroothandel is onderdeel van Handelsonderneming de Ridder en al meer dan 30 jaar een begrip in de Krimpenerwaard.

In 1977 begon Dirk de Ridder in de avonduren vanuit een schuurtje met het repareren van fietsen en verkopen van gebruikte fietsen. Al snel werd dit schuurtje te klein ofwel de klantenkring werd groter en Dirk week uit naar een locatie aan de J.G. Staringhlaan in Gouderak. Het was een oude loods met een oppervlakte van 200 vierkant meter. Van daaruit begon hij ook met de verkoop van nieuwe fietsen en fietsonderdelen.

Naast deze werkzaamheden had Dirk z'n baan bij een tweewielergroothandel in de functie van hoofd verkoop. Na jaren met veel plezier bij dit bedrijf te hebben gewerkt besloot Dirk in 1997 om zich volledig te gaan richten op zijn eigen bedrijf. Samen met zijn medewerkers zorgde hij voor een enorme groei.

Toen enkele jaren geleden internetverkoop steeds meer zijn opmars ging krijgen besloot Dirk het roer om te gooien. Een website werd gemaakt en Dirk en zijn team koerste aan op een nieuwe uitdaging. Deze verandering om op koers te blijven bleek al snel succesvol.

In 2010 deed zich de mogelijkheid voor een splinternieuw pand te betrekken aan het Middelblok in Gouderak.

Met man en macht werd gewerkt om alles te verhuizen en op 1 december opende De Fietsengroothandel haar deuren.